2017'de “Satış Noktası (POS) Sistemi”

2017'de “Satış Noktası (POS) Sistemi”

2017'de “Satış Noktası (POS) Sistemi”

2017'de "Satış Noktası (POS) Sistemi" yanlış isimlendirildi. "POS" tanımı ile satış ve nakit yönetimine sınırlama yapmak, Facebook'u "web sitesi" olarak adlandırmaktan başka bir şey değildir.


Gerçek şu ki, "satış noktası" terimi modern POS sistemlerinin temel bir fonksiyonunu temsil ederken, restoranların operasyonlarının her yönünü optimize etmeleri için vazgeçilmez araçlar haline geldi.


Modern POS sistemlerinin bazı temel özelliklerine bir göz atalım... 2017 ve sonrasında "satış noktası" teriminin neden yeniden düşünülmesi gerektiğini tartışmaya açıyoruz.


Günümüzün restoran POS sistemleri ...


İsteğe bağlı profesyonel asistanlar


Çerçeve olarak bulut tabanlı teknoloji sayesinde modern POS sistemleri, restoran sahiplerinin faturalandırma, stok yönetimi ve yenileme, satış takibi, çalışanların takibi gibi günlük görevleri otomatikleştirmesine yardımcı olur.


Restoran pos raporlamaları sayesinde Stok seviyelerini bulmak için artık uğraşmayacaksınız. Bağlı bir envanter ve satış sistemi ile POS'unuz, kuruluşunuz içinde taşınan her bir öğeyi otomatik olarak izleyecek ve müşterilere yönlendirecektir. Tek yapmanız gereken, giriş yaparak sistemin ne kayıt ettiğini gerçek zamanlı olarak kontrol etmenizdir.


Herhangi bir POS kullanmıyorsanız günlük raporlarınızda personelinizin hiçbir şekilde doğru ya da zamanında işleri tamamladığı yok gibi görünür. POS'unuz bu işlemleri kapsar. Genelde daha ayrıntılı ve daha az kağıt kullanırsınız.


Gayretli muhasebeciler (ve planlamacılar?)


Ayrılmış defterlerin ve gece yarısından sonra başlayacak günlerin sayısı artık bitti. POS sisteminiz satış toplamlarını doğru bir şekilde kaydeder ve her gecenin makbuzlarının ayrıntılı e-tablolarını, trendleri vurgulayan, en çok satılan öğeleri, performans metriklerini, en yoğun saati ve daha fazlasını oluşturur.


Kısacası, restoran POS sisteminiz sadece verileri sağlar, aynı zamanda tahminler yapar, önerileri önermekte ve faturalı bir kamu muhasebecisinden el altında ödeme yapacağınız analitik fikirleri sunmaktadır. Aslında, bu metrikler genellikle net ve tutarlıdır; teorik olarak, POS sistemini odaklanacak tek bir müşteriye sahip bir finansal planlayıcı olarak görebilirsiniz.


Halkla ilişkiler ve İK uzmanları


Modern POS sistemleri sayılardan ve verilerin ötesine geçer ve aynı zamanda müşterilerinizle ve sadık personelinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olur - her ikisi de verimlilikle barındırılır.


Müşteri odaklı POS sistemleri, bekleme süresi, sipariş dönüşümü ve benzerleri gibi restoran lojistiğini kolaylaştırmakla kalmaz aynı zamanda müşteri memnuniyetini ölçmek için takip yazışmalarını otomatikleştirir. Bu devam eden bağlantı, müşterileri bilgilendirmeye teşvik eder, referanslar yoluyla mutluluğu ifade eder ve önümüzdeki aylar ve yıllar boyunca daha fazla ziyaret için müşteriler geri döner.


Elbette, bu bilgi parçaları da izlenir ve neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını ve sorunların nasıl çözülebileceğini hızlı bir şekilde belirlemenize yardımcı olacak bir şekilde düzenlenir.


Personel düzeyinde, POS sistemleri basitleştirilmiş menü ve envanter, kolay zaman çizelgesi yönetimi ve müşterinin taleplerini karşılamanın güçlüğünü azaltarak işlerini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Bildiğiniz gibi,mutlu personel mutlu müşterilere ve daha karlı restoranlara götürür.


Daha büyük ölçekte, uzun vadeli personel performans eğilimleri de takip edilmekte olup, bu da restoranınızın kime para kazandırdığını ve daha fazla kimin teşvik edilmesi gerektiğini bulmanızı sağlar. Personel yüksek düzeyde performans gösteriyorsa ve yavaş geçişlerde dahi gelir elde ediyorsa, POS sistemleri bu yükseliş trendini takip edebilir ve hak eden çalışanları uygun ödüllerle ödüllendirmenize izin verebilir.


Muhtemelen POS sisteminizi en iyi yeteneklerine göre kullanmıyorsunuzdur. Elbette, büyük, organize satış kayıtlarınız olabilir ve stok yenilemede daha az sorun yaşarsınız. Ancak POS'unuz size şu an hangi ürünlerin hangi günler, hangi saatlerde en çok para kazandırdığını söylüyor mu? Eğer bunu yapmıyorsa, POS sistemini yeniden gözden geçirmeniz gerekir. - ya işlevselliğini en üst düzeye çıkarmak için ya da gecikmiş bir sistem yükseltmesine ihtiyacınız olup olmadığını ölçmek için - Çünkü POS sisteminiz bir satış noktası olmaktan çok daha fazlasıyla ilgilidir.

Müşteri Temsilcisi

Biz Sizi Arayalım

Daha detaylı bilgi almak için 0850 441 49 47 nolu telefonu arayabilirsiniz veya numaranızı bırakın biz sizi arayalım.